Octavia 1.6 - błąd 537 - co może być powodem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

Chłopcy i dziewczęta co wy na to żeby za tydzień zapalić ognicho na działce u mnie?
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

po podłączeniu mojego samochodu do kompa dostaje błąd jak w temacie (537 - dolna granica regulacji) - wymieniałem już filtr paliwa - czyściłem przepływomierz spirytusem - mechanik sprawdził kolektor dolotowy i wymienił elementy gumowe. - i nie mam pomysłu co dalej - powiem szczerze że wydech wydaje się być średnio szczelny - może to tam szukać przyczyny?

rozważam jeszcze wymianę samej lambdy - niemniej czytałem że to nie zawsze jest przyczyną tego błędu - jeśli mogę coś jeszcze sprawdzić to proszę o informacje - bo mi brakuje pomysłów
    Pozdrawiam

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

zrób logi z bloku 4 i 10 dynamicznie od 1500-6500 na 3 biegu z noga w podłodze .pompa paliwa moze umierac ,jak twój mechanik ma mozliwosc niech ci zmierzy cisnienie paliwa w czasie jazdy tak samo jak bys robił logi
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

ok - poczytam tylko jak to zrobić i postaram sie to zrobić jutro - czy istotnym jest to że auto ma gaz? (pytam z punktu widzenia pompy paliwa)

dodam też że problem występuje od pewnego czasu - zauważyłem go w sumie jakoś rok temu - po prostu dopiero teraz się za to zabrałem...

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

noswer, a jakie masz objawy poza tym błedem?
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• noswer
            Ambiente
            • 2008
            • 232

w zasadzie nic więcej - dlatego z tym jeździłem - byłem u 2-3 mechaników (z tego jeden pracujący w ASO) i oni nic konkretnego nie wymyśli

Komentarz

• german81
              L&K
              • 2010
              • 1414
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AUQ 1.8 20VT 180 KM
              • BZB 1.8 TSI 160 KM

jesli masz instalacie lpg to by trzeba było sprawdzic na jakim paliwie jest generowany ten bład .jesli bład wystepuje na PB to moze byc to spowodowane np. pompom paliwa co dalej bedzie sie wiazało z zle ustawiona instalacia LPG .natomiast jesli bład wystepuje tylko na LPG to albo jest zle wyregulowana lub zle dobrana do silnika .
              diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

Pracuję...